Texels Kookboek - Sneeuwwitjespudding

Ingrediënten
6 eiwitten 1 pakje vanillesuiker 200 gr suiker boter
poedersuiker 90 gr gehakte amandelen(schaafsel)

Hulpmiddelen
bekken garde tulbandvorm pan koekepan

Voorbereiding

Bereiding

Klop de eiwitten zo stijf u maar kunt en strooi geleidelijk de suiker en de inhoud van het pakje vanillesuiker er bij.

Vet een tulbandvorm in met wat boter en stuif daar wat suiker overheen. Schep er het schuim in en zet de vorm daarna in een pan met kokend water. Verzwaar de vorm wat door er bijvoorbeeld een grote pollepel op te leggen die u aan weerskanten met een touwtje aan de beide oren van de pan bindt. Zo kan de vorm niet kantelen en blijft deze diep genoeg in het water staan dat tegen de kook wordt aangehouden.

Na ca. 45 minuten kunt u met uw vinger voelen of het schuim gaar is: bij een lichte druk moet het meegeven. Stort de hete pudding dan op een verwarmd bord en strooi er de goudgeel verwarmde (in de koekepan) amandelen over.

Serveertip

Deze pudding smaakt erg lekker bij een ijskoude compote van rode aalbessen of verse gesuikerde vruchten.

Eet smakelijk !!